Naar een circulaire keten voor bulkmetalen

Naar een circulaire keten voor bulkmetalen

Deze publicatie van Amsterdam Economic Board biedt inzicht in de circulaire kansen voor een impactvolle grondstoffenstroom: bulkmetalen.

Amsterdam Economic Board publiceerde Naar een circulaire keten voor bulkmetalen waarin de metaalketen onder de loep wordt genomen en circulaire kansen worden verkend. De resultaten van het 19e Circular Economy Lab: De metaalketen sluiten van Utrecht Sustainability Institute (USI) zijn onder andere in het rapport verwerkt. Circular Economy Labs zijn debatavonden waarin verschillende experts in een materiaalketen discussiëren waar circulaire kansen liggen in de keten en hoe samenwerking van ketenpartners tot stand kan komen. Voor de 19e editie onderzocht USI’s Joppe van Driel de cijfers, kansen en drempels voor een circulaire metaalketen.

 

Inhoud publicatie

Naar een circulaire keten voor bulkmetalen bevat verschillende elementen:

  1. Beeld van de relevantie: waarom juist nu investeren in circulaire oplossingen voor metalen, en wat zijn voordelen (economisch, sociaal, duurzaamheid)?
  2. Visualisatie van de keten met cijfers die huidige stand van zaken weergeven: hoeveel metaalafval produceert welke sector eigenlijk, en wat gebeurt er nu met deze resten?
  3. Overzicht kansrijke circulaire initiatieven, en drempels die zij ondervinden. Inclusief afbeelding waar in de keten zich dit afspeelt.

 

Ga naar Naar een circulaire keten voor bulkmetalen

Tags: