Voor gemeenten – Warmte

Hét Servicepunt Warmte in de provincie Utrecht

Voor gemeenten

Voor gemeenten biedt het Servicepunt Warmte de ‘toegangspoort’ naar lokale warmte-en isolatieprojecten. We kennen de meeste bewonersinitiatieven, we brengen partijen bij elkaar voor een wijkgerichte aanpak en maken samen een concreet plan. We stimuleren en ondersteunen gemeenten in samenwerking met bewonersinitiatieven, bijvoorbeeld voor de uitwerking van de lokale aanpak van het nationaal isolatieprogramma. Andersom zorgen we ervoor dat bewoners de weg naar de gemeente weten te vinden Als het gaat om ondersteuning en subsidies, maar ook als het gaat om vergunningen en regelgeving. We bieden lokaal maatwerk in aanvulling op het programma Aardgasvrije wijken van de Rijksoverheid.

Als gemeente kun je bij ons terecht voor:  

  • Vragen en advies. Je kunt mailen, bellen of langskomen voor over het opstarten van en/of samenwerken met bewonersgroepen in jou gemeente.  
  • Netwerk. Wij brengen je in contact met bewonersinitiatieven en organisaties in jouw gemeente
  • Bijeenkomsten. We organiseren bijeenkomsten voor gemeenten met betrekking tot samenwerken met lokale initiatieven.   
  • Toolbox. Geleerde lessen van andere warmte-initiatieven delen we via onze toolbox. Hier vind je ook andere relevante publicaties op het gebied van de warmtetransitie. 
  • Nieuwsbrief. Via onze nieuwsbrief houden wij je graag op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en onze bijeenkomsten over warmte in de Provincie Utrecht.  

Staat jouw hulpvraag hier niet tussen? Klop toch even bij ons aan, we denken graag mee!   

Help een buurtinitiatief

Sommige buurtinitiatieven vragen (te) veel van de gemeente, andere zijn al geholpen met af en toe een vergaderruimte in het gemeentehuis. Een open en gastvrije houding helpt altijd, buurtinitiatieven zijn nodig in de warmtetransitie. Diverse praktijkvoorbeelden uit heel Nederland vind je op de website van Warmtenetwerk.

Er zijn ook veel voorbeelden in onze eigen provincie; er zijn immers al meer dan 100 bewonersinitiatieven in de provincie Utrecht. Neem contact op voor voorbeelden en advies.

Stel een vraag

Een vraag over

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en interessante trainingen!